...
Str. Vrancei nr. 33, Focsani, Romania

Cum iti dai seama ca turbosuflanta este defecta? Cauze si simptome

Identificarea problemelor

1

Datorita problemelor legate de mediu, masinile cu motor mare au fost inlocuite treptat cu masini cu motor mai mic dar cu turbosuflanta ceea ce da putere masinii in cauza. Turbosuflanta este o modalitate foarte buna de imbunatatire a performanitei masinii prin cresterea puterii si eficienta totale.

Inainte de a cumpara o masina cu motor turbo, trebuie sa luati in calcul mai multe aspecte deoarece exista multe probleme ce pot aparea pe parcurs datorita folosirii inadecvate sau a neglijarii unor elemente importante.

Primele simptome ale unei turbine defecte sunt:

 • Zgomotul produs este de tip „sirena de politie” care devine treptat mai puternic;
 • Puterea la accelerare scade: daca nu simtiti puterea obisnuita cand accelerati, primul lucru pe care trebuie sa il faceti, este sa verificati turbosuflanta;
 • Exces de fum pe evacuare;
 • Cresterea consumului de ulei;
 • Computerul de bord va declansa lumina de gestionare a motorului, care de obicei va fi insotita de un alt simptom din cele mai sus enumerate.

Cu toate acestea, este indicat ca inainte sa dati vina pe turbosuflanta, sa verificati daca starea generala a masinii este buna, deoarece pot exista si alte defectiuni ale masinii care pot provoca unele dintre simptomele de mai sus enumerate.

Principalele motive pentru care o turbosuflantă se poate defecta:

 • La fel ca orice element al masinii, si turbosuflanta are o durata de viata. Daca ati condus peste 100.000 de km, e bine sa faceti o diagnoza deoarece este posibil ca turbosuflanta sa trebuiasca reparata sau inlocuita.
 • Crapaturile si sigiliile slabe, o fisura sau o etansare defectuoasa, va face ca gazul utilizat de turbosuflanta pentru a impinge inapoi cilindri, sa fie pierdut.
 • Calitatea slaba a uleiului folosit si lipsa schimbarii uleiului la timp, poate forma depuneri de carbon care intra in turbosuflanta.
 • Condusul indelungat sau agresiv al masinii pot produce efecte nedorite ale turbinei. Porniti intotdeauna motorul in gol timp de 1-2 minute, altfel, turbina va fi lipsita de ulei proaspat in timp ce se invarte. Nu opriti niciodata motorul imediat, deoarece turbina trebuie sa se raceasca.

Pentru a prelungi durata de viata a unei turbine, va oferim o serie de sfaturi, printre care:

 • Schimbati uleiul de motor in mod regulat si asigurati-va ca este lipsit de contaminanti; folositi un ulei recomandat de producator;
 • Folositi un filtru de aer de calitate si pastrati-l curat daca este reutilizabil;
 • Evitati incalzirea excesiva a motorului;
 • Evitati accelerarea brusca pana la o viteza mare;
 • Evitati turarea excesiva a motorului;
 • Curatati intercoolerul cand este necesar;

Ți s-a stricat turbosuflanta sau dă semne de defecțiune? 

Ai nevoie de o reparație urgentă?

Sună chiar ACUM la numărul de telefon 0770 153 713

GARANȚIE  12 Luni FĂRĂ Limită de KM

Ce puteti face in cazul in care turbosuflanta este defecta? Achizitonati una noua? Sau o reconditionati pe cea existenta?

Ambele solutii sunt bune deoarece se ofera garantie atat la achizitionarea uneia noi cat si la reparare.
Dar care ar putea fi cea mai buna solutie?

O turbosuflanta noua este categoric mai scumpa decat una reconditionata, pretul fiind dublu.
Turbo Service vine in intampinarea dumneavoastra cu servicii de reparare a turbosuflantelor – de la diagnosticare pana la testare.
Reconditionarea consta in dezasamblarea turbinei , a fiecare parti turbo in parte:

Partile componente ale unei turbine sunt: carcasa compresorului, roata compresorului, carcasa si roata turbinei, ansamblul rotativ, inelul compresorului, inelul de etansare, piulita axului, placa spate, gulerul de impingere, clemele de sustinere, bucse, carcasa lagarului, scutul de protectie, segmentul de otel si acuatorul.

Piesele vor fi curatate, iar cele uzate vor fi inlocuite cu piese noi. Datorita tehnologiei si a echipamenteleor de ultima generatie pe care le detinem si a specialistilor nostri, va garantam reparatia impecabila a turbosuflantei.

Reparatii turbine
HAI SA-TI FACEM TURBINA CA NOUA, ITI OFERIM GARANTIE 1 AN, FARA LIMITA DE KM

Completeaza formularul, trimite-ne turbina prin curier si ti-o vom repara in cel mai scurt timp

  Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate

  Nu ai timp sa completezi formularul?
  Contacteaza-ne telefonic chiar acum !

  +40 770 153 713

  Sau scrie-ne direct pe whatsapp
  Reconditionare turbine
  Preferinte de confidentialitate
  Atunci când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la anumite servicii, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de module cookie poate avea un impact asupra experienței dvs. pe site-ul nostru web și asupra serviciilor pe care le oferim.
  Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
  Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.