Str. Vrancei nr. 33, Focsani, Romania

Uleiul de motor si buna functionare a turbosuflantei

Uleiul de motor joaca un rol important in buna functionare a turbosuflantelor, de aceea, pentru protejarea acesteia, este esentiala utilizarea unui ulei de motor de calitate, recomandat de catre producatorul autoturismului in cauza. Un ulei cu o vascozitate neadecvata sau cu impuritati poate distruge turbosuflanta.

Lubrifierea necorespunzatoare este una dintre cele mai frecvente cause ale esecului turbosuflantelor. Daca aceasta nu este alimentata suficient cu ulei, viteza foarte mare va provoca daune intr-un timp foarte scurt.

╚Üi s-a stricat turbosuflanta sau d─â semne de defec╚Ťiune?┬á

Ai nevoie de o repara╚Ťie urgent─â?

Sun─â chiar ACUM la num─ârul de telefon 0770 153 713

GARANȚIE  12 Luni FĂRĂ Limită de KM

Uleiul de motor si cauzele defectarii turbine:

 • Daca uleiul de motor este prea scazut, se intampla ca si motorul cat si turbina sa primeasca o lubrifiere neadecvata;
 • Daca uleiul folosit nu este suficient de rezistent la temperatura, linia de alimentare cu ulei a turbinei si orificiile pt ulei ale carcasei lagarului turbinei, se pot carboniza.
 • Daca motorul este oprit in stare fierbinte, conducta de alimentare cu ulei se poate carboniza, ceea ce inseamna ca turbosuflanta nu mai este alimentata suficient cu ulei.
 • Daca vascozitatea uleiului este prea mare, transportul de ulei catre punctele de reazam este intarziat, asta insemnand ca nu este asigurata alimentarea in timp utlil a turbinei, ceea ce poate conduce la frecare mixta.
 • Daca motorul rece a fost dus la viteza mare imediat dupa pornire, exista riscul ca alimentare cu ulei a turbosuflantei sa nu fie suficienta, iar filmul de ulei din aceasta sa se opreaasca;
 • Substantele straine din circuitul de ulei, murdaria, impuritatile sau resturile de etansare, pot bloca conducta de alimentare cu ulei a turbosuflantei; chiar si cele mai mici particule din ulei pot provoca daune grave turbosuflantei.
 • Daca motorul este actionat cu biodiesel sau cu ulei vegetal, exista riscul ca uleiul de motor sa geluleze.

De aceea este important sa folositi un ulei de calitate, recomandat de producatorul autoturismului.

Pentru o functionalitate durabila a turbosuflantei este recomandat de a preveni problemele, de aceea TurboService va regomanda sa:

 • Utilizati uleiul de sinteza adecvat recomandat de producator;
 • Instalati un filtru de ulei de calitate si sa il schimbati la intervalele de timp recomandate;
 • Reparati eventualele scurgeri de aer si surse de la injectarea de contaminare;
 • Inchideti motorul timp de doua ┬ápana la trei minute pentru a raci rulmentii turbo inainte de a opri motorul si, prin urmare, alimentarea cu ulei (racire).

Turbocompresoarele au o rata  ridicata a mortalitatii infantile, adica deseori nu reusesc la inceputul vietii lor functionale.  Acest lucru se datoreaza in principal murdariei si contaminarii straine ramase in camere dupa reconstructie sau instalare. Din acest motiv, curatenia nu poate fi omisa.

Uleiul si schimbarea regulata a acestuia,  este cruciala  pentru longevitatea unui motor. Este de nepretuit pentru viata unui turbocompresor.

Reparatii turbine
HAI SA-TI FACEM TURBINA CA NOUA, ITI OFERIM GARANTIE 1 AN, FARA LIMITA DE KM

Completeaza formularul, trimite-ne turbina prin curier si ti-o vom repara in cel mai scurt timp

  Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate

  Nu ai timp sa completezi formularul?
  Contacteaza-ne telefonic chiar acum !

  +40 770 153 713

  Sau scrie-ne direct pe whatsapp
  Reconditionare turbine
  Preferinte de confidentialitate
  Atunci c├ónd vizita╚Ťi site-ul nostru web, acesta poate stoca informa╚Ťii prin intermediul browserului dvs. de la anumite servicii, de obicei sub form─â de cookie-uri. Aici v─â pute╚Ťi modifica preferin╚Ťele de confiden╚Ťialitate. V─â rug─âm s─â re╚Ťine╚Ťi c─â blocarea anumitor tipuri de module cookie poate avea un impact asupra experien╚Ťei dvs. pe site-ul nostru web ╚Öi asupra serviciilor pe care le oferim.