Str. Gh. Tatulescu, nr. 10-12, Focsani, Romania

Esti pregatit de vacanta?

Pentru majoritatea dintre noi, pregătirea potrivită pentru călătoriile de vacanță este mai mult despre încuierea valizelor în portbagaj și pornirea la drum catre destinatia aleasa decât despre întreținerea mașinii. Cu siguranță pentru toata lumea sezonul de vacanță este unul agitat. Cu toate acestea, un pic de planificare în avans poate face diferența în a ajunge la destinație în siguranță cât și de a nu avea griji legate de acel “oare este vreun service prin zonă în caz de se strică mașina pe drum?”
Iată câteva sfaturi de bază pentru a vă pregăti mașina de vacanță. Prin îngrijirea lucrărilor de întreținere și verificare simple vă puteți bucura acum de o vacanță plină de condus fără griji.
Este important să vă asigurați că totul funcționează fără probleme. Există câteva puncte cheie cărora trebuie să le acordați o atenție deosebită:

Fluidele: Diferitele fluide de sub capotă mențin mecanismele din mașină să nu se strice, ceea ce înseamnă că este vital să le verificați și să le schimbați, dacă este necesar. Vorbim despre ulei, transmisie și lichid de frână. De asemenea, asigurați-vă că aveți și lichid de parbriz, pentru a vă asigura cea mai bună vizibilitate pe traseul până la destinație.
Sistemul de răcire: Temperaturile extreme forțează sistemul de răcire să lucreze ore suplimentare. Aici va trebui să verificați antigelul, furtunurile și radiatorul.

Ștergătoarele de parbriz: ștergătoarele de parbriz necorespunzătoare sau defecte vă pot aduce neplăceri pe timp de ploaie. Dacă lamele sunt mai vechi de șase luni, este timpul să le schimbi cu altele noi.

Anvelopele: Anvelopele trebuie rotite și inspectate. Ultimul lucru de care aveți nevoie la drum lung, este să conduceți anvelopele uzate. Acum este momentul să mergeți pe partea de precauție și să înlocuiți anvelopele care sunt prea uzate. Mașina ta e gata de drum? Verificați și presiunea anvelopelor conform specificațiilor producătorului, acest lucru ajută și la economia de combustibil.

Farurile, semnalizarea și luminile de frână: iți recomandăm să cumperi becuri de calitate de la magazinele specializate, pentru a nu fi un motiv de îngrijorare pe drum faptul ca se pot arde în orice moment. Din punct de vedere legat, acestea trebuie sa fie obligatoriu funcționale.

Nu uita totuși de trusa medicală, extinctorul, triunghiurile de avertizare si vesta.
Dacă ți se pare ca mașina produce zgomote nejustificate, scoate fum sau alte fenomene ce nu ți se par în regulă, sfatul nostru este să mergi din timp la un service