Str. Gh. Tatulescu, nr. 10-12, Focsani, Romania

Ce echipament pentru echilibrarea turbosuflantelor folosim?

Echilibrarea turbosuflantelor

Echipament modern

1

TB Sonio a fost dezvoltata special pentru serviciul de reparatii turbosuflante. Masina este capabila sa echilibreze o gama mare de ansambluri centrale cu roti de turbina de pana la 130 mm si roti compresor de pana la 153 mm Utilajul permite masurare rapida si exacta a dezechilibrului permitand testarea la turatii de pana la 250.000 rpm.

Echilibrarea turbosuflantelor

Corectia este realizata manual de catre operator prin slefuire la piulita rotii compresor. Prin afisarea confortabila a valorilor masurate aferente dezechilibrului este permisa o corectare precisa direct pe masina, chiar fara indepartarea ansamblului central. Aceasta genereaza perioade reduse de echilibrare. Pozitia campului magnetic pe ax sau pe piulita este determinata de catre un sensor patent Schenck, conectat la unitatea de masura.

Aceasta este baza suportului grafic pentru indexarea manuala a rotii compresor prin rotirea manuala a rotorului in sensul de rotatie. Aceasta functie de indexare reduce perioada de lucru si minimizeaza erorile de operare

Avantaje

1
  • Precizie ridicata de masurare pentru tolerante din ce in ce mai reduse in industria de turbosuflante si nevoia crescanda de confort vizand turbosuflante silentioase si rulare fina;
  • Operare simpla si sigura a masinii datorita conceptului ergonomic;
  • Cel mai inalt standard de siguranta;
  • CAB950 SmartTouch ÔÇô metoda simpla de operare si cea mai inalta performanta de masurare;
  • Masurarea dezechilibrului in intreg intervalul de turatii ÔÇô fara numar fix de turatii, fara masurari selective;
  • Precizie inalta de pozitionare.

Datorita conceptului ergonomic al echipamentului TBsonio, operarea acestuia este simpla si rezultatele echilibrarii de inalta calitate. Totodata, acesta este prevazut cu un dispozitiv patentat ÔÇô ÔÇťajutorul de rotatieÔÇŁ, pentru a masura si identifica unghiul precis al dezechilibrului fara a fi nevoie de o a doua sau chiar a treia cursa de masurare pentru a reusi echilibrarea blocului principal.

Curatenia asigura calitate

TBsonio este conceput astfel incat, uleiul rezidual colectat in vana in urma demontarii blocului principal al turbinei, zona de lucru ramane curata, ceea ce asigura si garanteaza evitarea oricarei contaminari a mediului de lucru cu scurgeri de ulei necontrolate.

CAB950 Smart Touch

1

Echipamentul nostru TBsonio, este insotiti de un dispozitiv profesionist de masurare CAB950Smart Touch, ce a fost dezvoltat pentru utilizatorii profesionisti si asigura perfectiunea tehnica si usurinta in utilizare.

Pentru a atinge precizia maxima de echilibrare a turbinelor, specialistii Turboservice calibreaza echipamentul pentru fiecare tip nou de bloc principal ce ajunge in service.

Echipamentul TBsonio indeplineste, din toate punctele de vedere, cerintele celei mai noi directive in materie de masini, respectiv 42/2006/CE, valabila de la inceputul anului 2010, si este certificate CE.

In cazul echilibrarii la turatii mari, este foarte importanta protectia masiva care confera siguranta in cazul exploziei unui turbocompresor. Pentru TBsonio, se respecta cea mai inalta clasa de protectie posibila, respective clasa D impusa de ISO 7475, care asigura prinderea/fixarea oricaror piese care s-ar putea desprinde in conditii de mare viteza.